Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Primăria Capitalei încheie săptămâna viitoare contractul pentru extinderea peroanelor de pe linia tramvaiului 41

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 9 iunie 2022

Primăria Capitalei urmează să încheie săptămâna viitoare cu Trustul de Clădiri Metropolitane contractul pentru extinderea a 14 peroane de pe linia 41, a anunțat directorul companiei municipale, Cristian Hiver, într-o declarație acordată pentru Mainnews.ro.

Extinderea acestor peroane este necesară pentru punerea în circulație a tramvaielor Astra Imperio, în lungime de 36 metri. Primul tramvai dintre cele 100 comandate a sosit în București săptămâna trecută, urmând ca în săptămânile următoare să se afle în probe.

Dintre cele 22 de peroane ale liniei 41, doar opt sunt în prezent reconfigurate pentru ca tramvaie din gama de 36 metri. În ceea ce privește restul de 14 peroane, Consiliul General a aprobat pe data de 2 iunie o investiție de 7,22 milioane lei fără TVA.

Deși în principiu, după finalizarea probelor, tramvaiul putea fi pus în folosință, la fel și celelalte două ce urmează a fi livrate de producătorul arădean până în luna septembrie, chiar dacă unele peroane erau mai scurte, conform primarului Nicușor Dan, acest lucru nu este posibil din cauza prevederilor din cererea de finanțare aprobată de Comisia Europeană.

Termenul de execuție este de 4 luni, prin urmare acestea nu vor fi gata mai devreme de octombrie 2022.

Stațiile de tramvai la ale căror peroane se vor realiza lucrări de reconfigurare:

1. Agronomie – ambele sensuri;
2. Cașin – ambele sensuri;
3. Podul Ciurel – ambele sensuri;
4. Orșova – ambele sensuri;
5. Drumul Taberei- ambele sensuri;
6. Parc drumul Taberei – ambele sensuri;
7. Brașov – ambele sensuri.

100 de tramvaie noi, „made in Romania”

Primăria Capitalei a încheiat, pe 11 mai, cu firma arădeană Astra Vagoane, contractul pentru achiziția a 100 de tramvaie din gama de 36 metri. Valoarea înțelegerii este de 840,8 milioane lei fără TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile și bugetul municipalității.

Tramvaiele vor avea podea 100% coborâtă, cinci uși duble și vor fi dotate cu aer condiționat. Garanția este tramvaielor este full warranty de minim 5 ani sau 300.000 km. Capacitatea de transport va fi de minim 220 de călători, din care 56 pe scaune.

Cele 100 de tramvaie vor intra în traseu pe liniile 1, 10, 21, 25, 32, 40, 41 și 55.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW