Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Primăria Capitalei demolează Cathedral Plaza, „monstrul” din beton și oțel, construit ilegal lângă Catedrala Sfântul Iosif

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 20 iulie 2022

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat miercuri, 20 iulie, semnarea dispoziției de demolare pentru Cathedral Plaza,  clădirea construită ilegal în vecinătatea Catedralei Romano-Catolice Sfântul Iosif. 

Potrivit edilului, mai sunt de parcurs câțiva pași administrativi până la începerea efectivă a lucrărilor de demolare. Cheltuielile cu demolarea vor fi suportate inițial de municipalitate, iar finalmente vor fi recuperate de la proprietarul clădirii.

„Scopul nostru este ca terenul pe care se află acum Cathedral Plaza să fie integrat armonios în peisajul urbanistic al Bucureștiului, iar pentru asta avem toată deschiderea de a colabora atât cu proprietarul, cât și cu Primăria Sectorului 1”, a explicat Nicușor Dan.

Încă din ianuarie 2013, Primăria Capitalei a fost obligată, printr-o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă, să demoleze clădirea. De această obligație nu au ținut însă cont foștii primari, Sorin Oprescu și Gabriela Firea.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW