Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Primăria Capitalei are din nou conturile blocate din cauza datoriei către Costică Constanda 

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 4 mai 2022

Costică Constanda a blocat miercuri, 4 mai, conturile Primăriei Capitalei, de la care are de recuperat suma 120 de milioane euro. Primarul general, Nicușor Dan, susține că se află în discuție cu omul de afaceri în vederea achitării eșalonate a datoriei, însă până la un acord în acest sens, municipalitatea nu va putea achita cheltuieli de investiții. 

„Intenția noastră este de a plăti, pentru că este o obligație legală, însă nu putem plăti deodată 120 de milioane de euro. Fără să intru în detaliile negocierilor pe care le avem, propunerea noastră este de a plăti eșalonat rate lunare. Blocarea conturilor pentru investiții ale PMB nu ajută pe nimeni: nici noi nu putem să plătim investiții în perioada în care avem conturile blocate pentru investiții și nimeni nu cred că o să-și închipuie că o să putem să scoatem 120 de milioane de euro ca să plătim. Este blocată suma principală – care înseamnă 75 de milioane de euro – și dobânda penalizatoare până în anul 2020, când a început acel proces despre care v-am spus că s-a terminat în aprilie 2020, deci vorbim undeva de ordinul a 120 de milioane de euro”, a declarat Nicușor Dan.

A doua poprire pe conturi

Primăria Capitalei a mai avut conturile blocate, tot în urma unei acțiuni a lui Costică Constanda, până în mai 2021. Administrația Firea a încercat cedarea 15.000 metri pătrați din Cartierul Francez pentru stingerea datoriei, însă s-a lovit de refuzul Consiliului General.

După mai multe tentative nereușite de a trece proiectul de hotărâre, în condițiile în care era nevoie de o majoritatea calificată, Constanda a încercat să forțeze mâna municipalității, punând poprire pe conturi.

La mai bine de un an distanță, povestea s-a repetat, de această dată în fruntea Primăriei Capitalei fiind Nicușor Dan. Față de predecesoarea sa social-democrată, Nicușor Dan nu are de gând să încheie cu Constanda un târg pentru cedarea unui anumit bun al Primăriei, ci dorește să-i achite eșalonat datoria, stabilită printr-o decizie definitivă a instanței.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you will find 72614 additional Info to that Topic: mainnews.ro/primaria-capitalei-are-din-nou-conturile-blocate-din-cauza-datoriei-catre-costica-constanda/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *