Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Primăria Capitalei anunță teste gratuite pentru 250.000 de elevi și 24.000 de cadre didactice și personal auxiliar

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 7 septembrie 2020 Etichete: , ,

Primăria Capitalei anunță că va testa gratuit 250.000 de elevi și 24.000 de cadre didactice și personal auxiliar pentru a depista infectarea cu virusul SARS-CoV-2. Gabriela Firea anunță o capacitate de testare Real Time PCR de 5.000 de teste pe zi.

Consiliul General al Municipiului București a aprobat, luni, două proiecte ce presupun ca Primăria Capitalei să suporte costurile de testare Real Time PCR pentru elevii înscriși în anul școlar 2020-2021 ce prezintă simptome de infecție respiratorie, dar și pentru cadrele didactice și personalul auxiliar din unitățile școlare.

Primăria Capitalei, prin ASSMB, va derula cel mai amplu program de testare în mediul şcolar, unic în ţară, care corespunde programelor similare din întreagă Europa: vom suportă costurile de testare pentru toţi elevii care au simptome de infecţii respiratorii, precum şi pentru toţi angajaţii unităţilor de învăţământ din Capitală, cadre didactice sau personal auxiliar, care doresc să se testeze cu teste Real Time PCR pentru depistarea infectării cu virusul SARS-CoV-2. Este vorba despre 250.000 de elevi şi 24.000 de cadre didactice şi personal auxiliar”, a declarat Gabriela Firea.

În plus, capacitatea de testare ar urma să fie de 5.000 de teste pe zi, iar suma decontată de Primărie pentru fiecare elev testat ar urma să fie de 200 de lei.

Vom deconta suma de 200 de lei/beneficiar direct unităţilor sanitare de testare Real Time PCR, pentru elevii care vor fi testaţi. Avem o capacitate de testare Real Time PCR de 5.000 de teste pe zi”, a mai precizat Firea.

Un alt program de testare finanțat de Pimăria Capitalei a depistat doar 18 cazuri de coronavirus din 7.000 de persoane testate

Doar 18 bucureșteni au fost depistați cu COVID-19 în cadrul programului „Testăm pentru vacanță”, din 7.000 de persoane care au fost testate în total, iar primarul general Gabriela Firea a insinuat că autoritățile centrale manipulează numărul de cazuri.

Prin programul „Testăm pentru vacanță” au fost testați cetățenii Capitalei care nu prezentau simptomele bolii și nici nu au intrat în contact direct cu o persoană infectată. Bugetul alocat acestui program 2,23 milioane de lei.

CITEȘTE ȘI: Doar 18 bucureșteni depistați cu COVID-19 prin programul „Testăm pentru vacanță” / Gabriela Firea insinuează că autoritățile manipulează numărul de cazuri

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW