Thursday, October 6, 2022
Jurnalism corect


Primăria Capitalei a relansat licitația pentru achiziția a 100 de troleibuze

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 12 august 2022

Primăria Municipiului București a lansat în sistemul de achiziții publice licitația pentru achiziția a 100 de troleibuze din gama de 12 metri. Valoarea totală estimată a contractului a fost majorată la 273 milioane lei fără TVA, cu aproape 60 milioane lei mai mult decât la procedura derulată de administrația Firea, fapt ce ar trebui să atragă producători de renume. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 14 septembrie 2022.

Conform caietului de sarcini, cele 100 de troleibuze vor fi din gama de 12 m, vor avea o autonomie de minim 20 de km, podea complet coborâtă pe toată suprafaţa disponibilă pentru pasagerii în picioare și rampă cu acționare mecanică sau electrică pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă, cu sistem de protecţie împotriva plecării troleibuzului cu rampa deschisă. Acestea vor fi prevăzute cu buton de semnalizare a intenţiei de acţionare a rampei, situat atât la exterior, cât şi la interior, precum şi semnalizare la bord pentru conducătorul de vehicul.

Vehiculele vor fi echipate cu instalaţii de aer condiţionat pentru salonul de pasageri şi cabina de conducere, vor avea facilităţi pentru accesul nelimitat al pasagerilor cu mobilitate redusă (rampă, „kneeling”).

De asemenea, vor avea în dotare computer de gestiune management vehicul cu funcții GPS și comunicare online, sistem de informare audio-video, sistem de numărare a călătorilor, iar în salon vor fi prize USB tip A (5V, min 2A) pentru încărcarea dispozitivelor mobile ale călătorilor.
Garanția completă de funcționare FULL WARRANTY va fi de minimum 300.000 km de la data recepției sau minimum 5 ani pentru troleibuz în ansamblu și pentru toate componentele acestuia, inclusiv întreținerea planificată, consumabilele și manopera efectuată în această perioadă.

Administrația Firea atribuise ilegal contractul unei firme din Turcia

Inițial, contractul a fost semnat ilegal de administrația Firea cu firma Bozankaya (Turcia).  Documentele consultate de Main News la acel moment au arătat negru pe alb cum turcii, neavând în portofoliu niciun troleibuz de 12 metri, s-au prezentat la licitație cu certificatul de omologare al unui autobuz. Analiza certificatului, efectuată de Registrul Auto Român în cadrul unei alte licitații pentru troleibuze, a relevat faptul că autobuzul turcilor nu poate fi nicidecum echivalat cu un troleibuz. Mai multe detalii AICI.

În urma unei investigații a Mainnews.ro, confirmată ulterior și de Curtea de Conturi, Primăria Capitalei a reziliat înțelegerea.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW