Sunday, April 21, 2024
Jurnalism corect


Primăria Capitalei a finalizat licitația pentru achiziția a 100 de troleibuze

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 19 decembrie 2022

Firma Solaris a fost desemnată luni, 19 decembrie, câștigătoare la licitația organizată de Primăria Capitalei pentru achiziția a 100 de troleibuze din gama de 12 metri, a anunțat primarul general, Nicușor Dan. În condițiile în care firma din Polonia a fost unicul ofertant, nu vor exista contestații, astfel încât municipalitatea va putea trece la încheierea contractului. Termenul de livrare este de 2 ani, achiziția fiind estimată la 325 milioane lei fără TVA. 

Conform caietului de sarcini, cele 100 de troleibuze vor fi din gama de 12 m, vor avea o autonomie de minim 20 de km, podea complet coborâtă pe toată suprafaţa disponibilă pentru pasagerii în picioare și rampă cu acționare mecanică sau electrică pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă, cu sistem de protecţie împotriva plecării troleibuzului cu rampa deschisă. Acestea vor fi prevăzute cu buton de semnalizare a intenţiei de acţionare a rampei, situat atât la exterior, cât şi la interior, precum şi semnalizare la bord pentru conducătorul de vehicul.

Vehiculele vor fi echipate cu instalaţii de aer condiţionat pentru salonul de pasageri şi cabina de conducere, vor avea facilităţi pentru accesul nelimitat al pasagerilor cu mobilitate redusă (rampă, „kneeling”).

De asemenea, vor avea în dotare computer de gestiune management vehicul cu funcții GPS și comunicare online, sistem de informare audio-video, sistem de numărare a călătorilor, iar în salon vor fi prize USB tip A (5V, min 2A) pentru încărcarea dispozitivelor mobile ale călătorilor.

Garanția completă de funcționare FULL WARRANTY va fi de minimum 300.000 km de la data recepției sau minimum 5 ani pentru troleibuz în ansamblu și pentru toate componentele acestuia, inclusiv întreținerea planificată, consumabilele și manopera efectuată în această perioadă.

Vechiul contract, reziliat din cauza unor ilegalități

Primăria Capitalei încearcă încă din anul 2018 să achiziționeze 100 de troleibuze. Administrația Firea a încheiat chiar un contract în acest sens cu firma Bozankaya din Turcia, care prezentase la licitație documentația unui autobuz electric.

După ce Mainnews.ro a relatat despre aceste ilegalități iar Curtea de Conturi le-a consemnat într-un raport de audit, Primăria Capitalei a reziliat înțelegerea.

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW