Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


Primăria Capitalei a desemnat constructorul care va reabilita linia tramvaiului 5

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 18 octombrie 2023

O asociere condusă de firma Mari-Vila Com a fost desemnată de Primăria Capitalei câștigătoarea licitației pentru reabilitarea liniei de tramvai 5, de la Șoseaua Ștefan cel Mare la Podul Băneasa, așa-numitul tramvai al corporatiștilor.

Investiția constă în lucrări la calea de rulare, realizarea a 18 peroane noi, lucrări la rețeaua de contact, modernizarea substației electrice de tracțiune Nordului, lucrări la sistemul de iluminat public, relocarea semaforizării de pe B-dul Barbu Văcărescu și Strada Alexandru Șerbănescu și lucrări la rețelele edilitare.

Lucrările ar trebui finalizate în 12 luni, inclusiv proiectarea, iar termenul de garanție va fi de 5 ani. Valoarea investiției este estimată la 228 milioane lei.

Traseul propus pentru reabilitarea liniei are o lungime de 4 kilometri pe bulevardul Barbu Văcărescu și strada Alexandru Șerbănescu. Linia de tramvai 5 este una dintre cele mai eficiente din București, având un număr mediu de 11.731 îmbarcări/zi.

„Tramvaiul corporatiștilor” întoarce în apropierea Aeroportului Băneasa

După ani de zile în care pe linia 5 nu s-a circulat deloc sau cu tramvaie V3A bidirecționale, pe această liniei au fost introduse tramvaie cu o singură cabină, după ce Societatea de Transport București a finalizat lucrările la bucla de pe Bulevardul Aerogării, în apropierea Aeroportului Băneasa.

„Astfel, am realizat calea de rulare și linia aeriană de contact, zona carosabilă și trotuarele, am construit peronul, am executat instalații de canalizare pentru preluarea apelor meteorice, am trasat marcaje, am montat indicatoare rutiere și am instalat semafoare. Lucrările au fost realizate de STB după mai bine de zece ani de tergiversări, cauzate de exproprieri și de intrarea în insolvență a fostului executant.”, transmitea atunci primarul Nicușor Dan.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW