Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Primăria Capitalei a deblocat licitația pentru 100 de troleibuze

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 9 octombrie 2022

Primăria Capitalei a deblocat licitația pentru achiziția a 100 de troleibuze din gama de 12 metri, modificând caietul de sarcini conform deciziei Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor. Noul termen pentru depunerea ofertelor este 27 octombrie 2022.

După ce pe 29 septembrie consilierii generali au acceptat modificările la studiul de oportunitate, obligatorii ca urmare a deciziei CNSC, Primăria Generală a majorat, de la 273 milioane lei fără TVA la 325 milioane lei fără TVA, valoarea estimată a achiziției.

În același timp, Primăria redus capacitatea de transport a troleibuzelor solicitate, de la 90 de pasageri la 85 de pasageri. Modificarea a fost necesară pentru a permite producătorilor de a suplimenta numărul de baterii care vor asigura o autonomie de 20 km, cu încadrarea în masa maximă autorizată a vehiculului.

Primăria Capitalei încearcă încă din anul 2018 să achiziționeze 100 de troleibuze. Administrația Firea a încheiat chiar un contract în acest sens cu firma Bozankaya din Turcia, care prezentase la licitație documentația unui autobuz electric. După ce Mainnews.ro a relatat despre aceste ilegalități iar Curtea de Conturi le-a consemnat într-un raport de audit, Primăria Capitalei a reziliat înțelegerea.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW