Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru reabilitarea unui tronson de 6,7 km de linie de tramvai

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 26 aprilie 2024

Asocierea Tancrad – Construcții Erbașu a fost desemnată câștigătoare la licitație organizată de Primăria Capitalei pentru reabilitarea unui tronson de 6,7 km de linie de tramvai.

Este vorba despre un tronson, cale dublă, pe care circulă tramvaiele liniilor 24 și 25, pe arterele str. Sfântul Constantin, str. Ionel Perlea, str. Grigore Cobălcescu și traseul de pe Bd. Ion Mihalache, Calea Griviței, Bd. Bucureștii Noi, Bd. Gloriei, terminal str. Piatra Morii.

„Acesta face parte din proiectul amplu de reabilitare a aproximativ 50 km de infrastructură de tramvai din București, din care 4,25 km aferenți liniei 5 sunt deja în lucru. Din acest proiect, ne apropiem de final cu proiectarea şi urmează să demarăm execuţia lucrărilor pentru 17,3 km, iar pentru restul vom atribui contractele de execuţie în cel mai scurt timp”, a precizat primarul general, Nicușor Dan.

Valoarea ofertei este de 292,8 milioane de lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene și bugetul local. Durata de execuție este de 18 luni din care 6 luni pentru proiectare si 12 luni pentru execuție.

50 km de linii de tramvai, în reabilitare

Investiția face parte din proiectul amplu de reabilitare a aproximativ 50 km de linii de tramvai. Firma Mari Vila a început luni lucrările de modernizare a liniei de tramvai 5, pe tronsonul cuprins între Șoseaua Ștefan cel Mare și Podul Băneasa (4,25 km).

De asemenea, PMB a încheiat contractele pentru alte 10 loturi. Cu o singură excepție, porțiunea de 700 metri de pe Bulevardul Mărășești, toate celelalte se află în etapa de proiectare, iar primarul general dă asigurări că lucrările vor începe în această primăvară. Urmează să fie modernizate liniile tramvaielor 3, 14, 16, 23, 24, 27, 36, 45 și 46.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW