Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Primăria Bucureşti, licitaţie pentru consolidarea unui bloc cu 80 de apartamente, cu risc seismic ridicat

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 11 noiembrie 2022

Primăria Capitalei, prin Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, a anunțat vineri, 11 noiembrie, că organizează o licitație pentru consolidarea unui bloc de 80 de apartamente din centrul Capitalei, monument istoric și încadrat în clasa I de Risc Seismic.

AMCCRS a lansat ieri în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) licitația pentru pentru contractarea lucrărilor de consolidare a blocului situat în stradă Boteanu nr. 3A-3B, din sectorul 1, construit în anul 1938.

Valoarea estimată a contractului este de aproximativ 58 de milioane de lei, iar durata de execuţie prevăzută pentru lucrări este de 24 de luni. Termenul pentru primirea ofertelor este 9 ianuarie 2023.

Amintim că un cutremur a zguduit România în dimineața zilei de joi, 3 noiembrie, potrivit Institutului Național de Fizică a Pământului.

Seismul a avut loc la ora 06:50:27, în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 147,5 km, fiind resimțit puternic în sudul țării, inclusiv în București.

A fost cel mai puternic cutremur înregistrat în România în ultimii 4 ani. În ultimii 20 ani în România au avut loc nouă cutremure importante, cel mai puternic având o magnitudine de 6 grade Richter, produs pe 27 octombrie 2004.

CITEȘTE ȘI: Cutremurul, considerat „factor de risc major” pentru Capitală, conform unui document întocmit de CMBSU / 23.000 de clădiri ar putea suferi avarii semnificative

Foto: Inquam Photos / Alberto Groşescu

Comentarii