Saturday, November 27, 2021
Jurnalism corect


Primăria a anulat licitația pentru achiziția a 100 de autobuze electrice. Director STB: Dacă sunt neconformități nu le vom achiziționa

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 23 iulie 2020 Etichete: , ,

Licitația pentru achiziția a 100 de autobuze electrice pentru București a fost anulată pentru a doua oară. Primăria Capitalei are la dispoziție 45 de milioane de euro pentru a cumpăra 100 de mijloace de transport în comun electrice pentru București, 80% din sumă fiind acoperită de fonduri europene.

Două companii din Turcia și una din China, asociată cu o firmă de tractoare din România, s-au înscris la licitație, conform Digi24. Conform directorului STB, societățile înscrise nu au îndeplinit criteriile.

“Societățile care s-au înscris în această licitație, procedural, n-au îndeplinit criteriile și nu putem merge mai departe, pentru că ar fi ilegal și nu vrem să le achiziționăm cu orice preț. Dacă sunt neconformități din punct de vedere tehnic, nu le vom achiziționa. Nu putem să ne batem joc. Chiar dacă e vorba de fonduri europene sau banii cetățnilor, nu putem face asta. Așteptăm, refacem licitația. Am mers în paralel, există fonduri pe proiecte de mediu. Avem prototipul, în două săptămâni îl puteți vedea, al transformării în GNC a autobuzelor din flota veche, euro 3, 4. 500 de bucăți ne propunem”, a declarat Alexandru Hazem Kansou, directorul STB.

sursa foto: Mobilitate.eu

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW