Sunday, July 3, 2022
Jurnalism corect


Primar condamnat pentru că a refuzat să-i fie luate probe pentru stabilirea alcoolemiei/ Edilul, pus la muncă în folosul comunității

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 9 iulie 2020 Etichete: , ,

Primarul orașului Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare după ce în urmă cu patru ani a refuzat să i se pună viola, în timp ce se afla la volan.

Incidentul s-a petrecut în noaptea de 26 spre 27 noiembrie 2016. În urma unui control în trafic, Traian Ogâgău a fost oprit de polițiști chiar în orașul în care este primar. Acesta a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest și a fost sancționat pentru mai multe nereguli.

În luna noiembrie a anului 2016, Traian Ogâgău s-a ales cu un dosar penal după ce a refuzat să i se pună fiola, în timp ce afla la volan. Incidentul s-a petrecut în noaptea de 26 spre 27 noiembrie 2016, când, în urma unei acțiuni de control în trafic, Traian Ogâgău a fost oprit de polițiști chiar în orașul în care este primar.

Magistrații Judecătoriei Năsăud au decis, joi, să îl condamne pe Ogâgău la un an de închisoare cu suspendare, dar și 80 de ore de muncă în folosul comunității, în propria primăriei.

„Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin.1 şi 2 Cod de procedură penală, condamnă pe inculpatul OT sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de monstre biologice, faptă prevăzută de art. 337 Cod penal, cu aplicarea art. 396 alin.10 Cod de procedură penală, la pedeapsa de 1 an închisoare. Potrivit art. 91 Cod penal rap. la art. 92 alin. 1 Cod penal, dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei închisorii de 1 an aplicată inculpatului, sens în care stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 Cod penal. În baza art. 93 alin. 1 Cod penal, inculpatul urmează a respecta, pe durata termenului de supraveghere de 2 ani, următoarele măsuri de supraveghere : • să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bistriţa-Năsăud, la datele fixate de acesta; • să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; • să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; • să comunice schimbarea locului de muncă; • să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. 2 lit. b Cod penal, obligă inculpatul ca, pe parcursul termenului de supraveghere, să urmeze un curs de legislaţie rutieră. În baza art. 93 alin. 3 Cod penal, obligă inculpatul ca, pe parcursul termenului de supraveghere, să presteze 80 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, în domeniul serviciilor publice (întreţinere locuri de agrement, parcuri şi drumuri, salubrizarea localităţii, activităţi în folosul unităţilor şcolare, educative sau socio-culturale), în cadrul Primăriei oraşului Sîngeorz-Băi, jud. Bistriţa-Năsăud. În baza art. 274 alin. 1 Cod de procedură penală, obligă inculpatul la plata sumei de 800 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în favoarea statului, din care suma de 300 lei generată faza de urmărire penală şi 500 lei generată de faza de judecată. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 09.07.2020“

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW