Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Prima zi de vizită a ministrului Muncii în Germania. Violeta Alexandru verifică condițiile în care lucrează românii plecați la cules de sparanghel

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 18 mai 2020 Etichete: , , , ,

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a început, luni, vizita oficială în Germania în care verifică condițiile în care lucrează românii plecați la munci sezoniere.

Violeta Alexandru a avut o întâlnire cu șeful Proiectului Faire Mobilitat, Dominique John, și cu  Szabolcs Sepsin, consilier în cadrul aceluiași proiect.

“Discuțiile au vizat principalele probleme cu care se confruntă cetățenii români care lucrează pe teritoriul Germaniei, din punct de vedere al legislației muncii și al condițiilor contractuale, dar și sprijinul pe care centrele de consiliere ale acestei organizații îl acordă cetățenilor români prin rețeaua de consiliere a Fair Mobilitat”, se arată într-un comunicat al MMPS

Ministrul Muncii a cerut informații referitoare la: contractele de muncă, perioada de preaviz, modalitatea de decontare a transportului dus-întors, asigurarea medicală, condițiile de cazare, precum și despre cele mai frecvente motive pentru care românii reclamă condițiile de muncă.

Luni, ministrul Muncii se mai întâlnește cu ministrul federal al Alimentației și Agriculturii, Julia Klockner.

Pe agenda Violetei Alexandru se mai află discuții cu ministrul federal al Muncii și Afacerilor Sociale,   Hubertus Heil, cu ministrul federal al Alimentației și Agriculturii, Julia Klockner, și vizite la ferme de sparanghel din landul Brandenburg, urmate de discuții cu reprezentanții Uniunii Fermierilor Germani.

Vizita de lucru în Germania se va încheia marți seară.

Vezi și Violeta Alexandru, vizită în Germania pentru a verifica condițiile de muncă ale românilor

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *