Sunday, July 25, 2021
Jurnalism corect


Prima vizită în UE a Laurei Codruța Kovesi, de la operaționalizarea EPPO: Procurorul șef european, la Sofia pe fondul protestelor din fața Curții de Justiție

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 10 iunie 2021

Laura Codruța Kovesi va avea, joi și vineri, prima vizită într-o țară membră a Uniunii Europene, de la operaționalizarea Parchetului European (EPPO). Procurorul șef european s-a dus în Sofia pentru a grăbi procesul de selecție a procurorilor europeni delegați în Bulgaria, informează EPPO. 

Procurorul șef european Kovesi va fi în Sofia joi și vineri pentru a vizita sediul EPPO. Ea va avea întâlniri cu autoritățile din Bulgaria pentru a grăbi procesul de selecție a încă 6 candidați pentru funcția de procuror european delegat ce va ajuta să protejeze bugetul UE de criminali”, a anunțat Parchetul European, pe Facebook.

Vizita Laurei Codruța Kovesi în Bulgaria, în schimb, vine și pe fondul protestelor din fața Curții de Justiție din Sofia, unde se cere demisia procurorului general Ivan Geshev, relatează Dnevnik.bg.

Deși nu a fost anunțat un program oficial, Kovesi ar urma să se întâlnească cu Ivan Geshev și cu ministrul de Justiție, Yanaki Stoilov, dar și cu Colegiul Procurorilor din Consiliul Judiciar Suprem al Bulgariei.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW