Sunday, December 3, 2023
Jurnalism corect


Prima vizită a unui lider european la Moscova, în timpul războiului / UPDATE Concluziile discuției dintre Cancelarul Austriei și Vladimir Putin

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 11 aprilie 2022

UPDATE Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, și Vladimir Putin s-au întâlnit, luni, la vila președintelui Rusiei, din Novo-Ogaryovo, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, citat de agenția rusă TASS.

Nu a fost o vizită prietenoasă(…)Cel mai important mesaj pe care i l-am transmis lui Vladimir Putin(…)a fost că acest război trebuie să ajungă la final, pentru că, într-un război, niciuna dintre părțile implicate nu are de câștigat”, potrivit unui comunicat publicat de Cancelarul Austriei, la finalul vizitei, citat de APA.

Nehammer i-a mai prezentat președintelui Federației Ruse crimele comise de forțele ruse în Bucha și alte localități ocupate în timpul invaziei și a subliniat că „cei responsabili vor fi trași la răspundere”.

I-am mai transmis, clar, că sancțiunile la adresa Federației Ruse vor rămâne și vor fi extinse atât timp cât ucrainenii mor”, potrivit sursei citate.

După întâlnirea cu Vladimir Putin, Karl Nehammer s-a dus la Ambasada Austriei din Moscova, unde ar urma să susțină o conferință de presă.

Știrea inițială

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, este primul lider al unui stat al Uniunii Europene care se va întâlni față în față cu Vladimir Putin în timpul războiului din Ucraina. Vizita va avea loc luni, 11 aprilie, la 2 zile după ce oficialul european a vizitat Capitala Ucrainei și localitatea Bucha, relatează BBC.

Karl Nehammer ar urma să încerce să promoveze ideea unui dialog între Moscova și Kiev și să pună pe masă subiectul crimelor de război comise de forțele ruse în Ucraina, susțin oficialii austrieci.

Deși Austria este neutră încă din anul 1955, oficialii de la Viena au ajutat Ucraina în timpul războiului, oferind asistență umanitară și echipamente de protecție.

Sâmbătă, Karl Nehammer a făcut o vizită în Ucraina, unde s-a întâlnit, în Kiev, cu președintele Volodymyr Zelenskiy. Oficialul austriac a vizitat și localitatea Bucha.

Acolo, Cancelarul Austriei a transmis că va face „tot ce e posibil pentru a opri războiul” și pentru a se asigura că „se fac pași concreți pentru pace”, relatează Euronews.

Suntem neutri din punct de vedere militar, dar există excepții. Nu suntem neutri când vine vorba de a numi crimele și a le discuta”, a spus Nehammer, în timpul conferinței de presă susținută sâmbătă, alături de președintele Ucrainei.

Nehammer a mai cerut Organizației Națiunilor Unite să investigheze crimele de război comise de forțele ruse.

Sursă foto: Jakub Bielamowicz / Twitter

Comentarii


  • It’s nearly impossible to find well-informed people on this topic, but you sound like you know what you’re talking about! Thanks ivistroy.ru

  • … [Trackback]

    […] Read More on to that Topic: mainnews.ro/prima-vizita-a-unui-lider-european-la-moscova-in-timpul-razboiului-ce-ar-urma-sa-discute-cancelarul-austriei-cu-vladimir-putin/ […]

  • … [Trackback]

    […] Here you can find 84443 additional Information on that Topic: mainnews.ro/prima-vizita-a-unui-lider-european-la-moscova-in-timpul-razboiului-ce-ar-urma-sa-discute-cancelarul-austriei-cu-vladimir-putin/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW