Thursday, October 28, 2021
Jurnalism corect


Prima trădare în PSD – Deputatul PSD Cristina Burciu va vota învestirea Guvernului Orban

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 30 octombrie 2019 Etichete: , , ,

Deputatul PSD Cristina Burciu a anunțat, într-o postare pe Facebook, că va susține învestirea Guvernului Orban. Asta chiar dacă șefa PSD, Viorica Dăncilă, a spus că toți cei care vor vota în favoarea noului Executiv, vor fi dați afară din partid. 

Mai mult chiar, Viorica Dăncilă a anunțat că pesediștii nu vor intra în sala de plen tocmai pentru a fi sigură că nu există trădători. Chiar și așa, Cristina Burciu spune că a luat această decizie pentru a nu mai lungi criza guvernamentală.

„Dincolo de culoarea politică a unui parlamentar, obiectivul oricărui ales este acela de a se asigura că acțiunile sale politice generează efecte pozitive pentru cetățeni, și nu invers. Vreau ca România să intre într-o zonă de stabilitate, vreau să nu fie pusă în pericol plata salariilor la finalul anului, pentru care e necesară rectificarea bugetară, vreau ca ratele bancare ale românilor să se mențină la un nivel rezonabil și cursul de schimb să rămână în echilibru, vreau ca România să aibă buget de stat pentru anul viitor. Toate aceste lucruri nu se pot petrece câtă vreme România nu are un Guvern în funcție.

Am decis să susțin învestirea în funcție a Guvernului propus de Ludovic Orban, pentru că România nu își poate permite să intre într-o criză guvernamentală. Un astfel de caz ar însemna ca situația fiecărui român să fie afectată de instabilitatea generată de neînvestirea unui nou Guvern”, a scris deputatul Cristina Burciu pe Facebook.

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru învestirea Guvernului Orban va avea loc luni

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW