Wednesday, October 20, 2021
Jurnalism corect


Prima sesiune a bacalaureatului se încheie astăzi cu proba scrisă la alegere a profilului

By Andreea Traicu , in Fara categorie Stirile zilei , at 4 iulie 2019 Etichete: , , , ,

Prima sesiune a examenului de Bacalaureat se va încheia astăzi cu proba scrisă la alegere a profilului şi specializării. Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, pentru susţinerea probelor scrise s-au înscris peste 136.000 de candidaţi.  Dacă 116.00 sunt din promoţia curentă, aproape 20.000 sunt absovenți din promoțiile anterioare.

Rezultate vor fi afişate pe 8 iulie atât la liceele unde s-au susținut examenele, dar şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro. Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 16,00. Rezultatele contestațiilor  se vor comunica pe data de 13 iulie.

Ca și în anii anteriori, și de această, exemenele sunt supravegheate video și audio.

Ce trebuie să știe elevii care susțin bacalureatul

Nu este permis accesul cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc. care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Drept consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile viitoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Ministerul pune la dispoziţia celor interesaţi linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncţionalităţi pe durata probelor scrise, disponibil în perioada 1 – 4 iulie, între orele 8,00 şi 16,00.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Foto: didactic.ro

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW