Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


UPDATE Primele măsuri luate în ședința de Guvern a noului Cabinet Ciucă / Prim-ministrul: Mai presus de orice este cetățeanul român și interesul țării

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 25 noiembrie 2021

UPDATE Guvernul condus de Nicolae Ciucă a adoptat prima Ordonanță de Urgență. Este vorba de înființarea Ministerelor IMM-urilor, condus de Daniel Cadariu (PNL), al Tineretului și al Familiei, condus de Gabriela Firea (PSD) și Cancelaria Prim-ministrului.

În plus, mai multe organisme au fost reorganizate. Printre acestea se regăsesc Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați și Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.

Totodată, se instituie o derogare de la dispoziţiile art. 27 alin. (3) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv pentru posturile şi funcţiile vacante şi temporar vacante, altele decât cele prevăzute la art. II din Legea nr. 203/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pot fi organizate şi desfăşurate concursuri în condiţiile legii, până la data de 1 iunie 2022, cu încadrarea în creditele de angajament şi creditele bugetare aprobate în bugetul pentru anul 2022”, se mai arată în comunicatul transmis de Guvern.

Știrea inițială

Cabinetul condus de Nicolae Ciucă s-a întâlnit joi, 25 noiembrie, în prima ședință de Guvern, după ce membrii Executivului au depus jurământul de învestitură la Palatul Cotroceni. Prim-ministrul a transmis un mesaj de ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor.

A fost o zi lungă în care au avut loc toate activitățile procedurale privind învestirea Guvernului României și iacătă, astă-seară, are loc prima ședință a Guvernului României, după o perioadă de criză politică”, a declarat Nicolae Ciucă, în debutul ședinței de Guvern de joi.

Prim-ministrul le-a mulțumit parlamentarilor PSD, PNL, UDMR și ai minorităților naționale pentru votul de învestitură acordat joi.

Doresc să mulțumesc partidelor politice care au înțeles că mai presus de orice este cetățeanul român și interesul țării, iar noi ne găsim în acest format pentru a parcurge ordinea de zi care are un singur punct, este vorba de un proiect de OUG privind stabilirea unor măsuri la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative”, a explicat premierul.

Nicolae Ciucă a mai transmis, cu ocazia zilei internaționale pentru eliminarea violenței împotriva femeilor, că Guvernul condamnă orice fel de violență împotriva femeilor.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW