Tuesday, June 25, 2024
Jurnalism corect


Prima sancțiune pentru Spitalul Floreasca: Retragerea acreditării

By Daniela Eremia , in Stirile zilei , at 30 decembrie 2019 Etichete: , , , ,

Spitalul Floreasca a primit prima sancțiune în cazul pacientei care a murit după ce a suferit arsuri de 40% pe suprafața corpului.

În urma dechiderii dosarului penal pentru ucidere din culpă și a anchetei în desfășurare, Spitalului Floreasca i se retrage acreditarea.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a prezentat pe Facebook, un caz grav, în care o pacientă ar fi fost incendiată pe masa de operație la Spitalul Floreasca din București.

Acesta susține că cel care a cauzat incendierea pacientei este chirurgul Beuran, care, din spusele asistentelor ar fi folosit greșit substanțele de dezinfecție a tegumentelor, astfel îmbibând câmpul operator de sub pacientă iar la contactul electrocauterului acestea ar fi luat foc.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a transmis că o echipă din cadrul Inspecției Sanitare a DSP București a demarat un control la Spitalul Floreasca ca urmare a informațiilor potrivit cărora o pacienta a luat foc în timpul unei intervenții. De asemenea, a fost verificat protocolul operator din acea dată cu incidentul, s-au luat declarații de la o parte din personalul implicat, urmând ca alți angajați ai unității medicale să fie audiați luni. Ministerul a precizat ca medicii implicați au refuzat sa coopereze.

Pacienta care ar fi luat foc pe masa de operație la Spitalul Floreasca a murit duminică seara, la ora 19:50.

Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei a deschis o anchetă pentru ucidere din culpă după ce femeia care ar fi fost arsă pe masa de operații la Spitalul Floreasca a murit.

Sursă foto: bucurestiul.ro

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW