Prima reacție din UDMR în scandalul dosarelor deschise în SUA pe numele premierului: Sunt lucruri care trebuie discutate în PNL
Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni, 16 august, la finalul ședinței coaliției de la guvernare ținută la Palatul Victoria, că cele două dosare ale premierului Florin Cîțu din perioada în care se afla în Statele Unite ale Americii nu afectează guvernarea.
„Dacă guvernarea nu merge bine, sigur că vom avea probleme cu toţii, dar dacă nu merge bine nu se va întâmpla din cauza celor întâmplate acum 20-21 de ani în Statele Unite(….)Este chiar culmea să spui, pentru un lucru care s-a întâmplat acum 20 de ani, un om care a plătit amenda, a făcut ce a solicitat legea americană, să spui: dom-le nu mai poţi să faci politică pentru că acum 21 de ani ai făcut un lucru absolut regretabil”, a declarat Kelemen Hunor, la finalul ședinței coaliției de la guvernare de luni, citat de News.ro.
Kelemen Hunor susține că nu este de acord ca un student care face o greșeală și care mai apoi dezvoltă o carieră să fie judecat pentru un lucru făcut în tinerețe.
„Coaliţia, dacă va rezultate şi dacă funcţionează acest guvern bine, sigur că celelalte chestiuni sunt personale şi sunt lucruri care trebuie discutate în PNL şi nu în coaliţie”, a adăugat Kelemen Hunor.
Context
Declarațiile făcute de Kelemen Hunor marchează prima reacție a UDMR în scandalul mediatic provocat de cele două dosare în care a fost implicat Florin Cîțu, în timp ce se afla în Statele Unite ale Americii.
În plângerea și declarația pe propria răspundere, întocmită chiar pe 3 decembrie 2000, autoritățile americane notează că Florin Cîțu a fost prins pe Lincoln Way de pe Podul Squaw Creek, orașul Ames, din Comitatul Story, conducând o mașină sub influența băuturilor alcoolice în timp ce avea o alcoolemie peste 0,161 (BAC), în condițiile în care limita legală era de 0,08.
Deși mai multe voci, chiar din interiorul partidelor care formează coaliția de la guvernare, în special USR PLUS, i-au cerut demisia premierului, acesta a spus sâmbătă, 14 august, că nu intenționează să plece de la Palatul Victoria.
Ulterior, duminică, 15 august, Agenția Mediafax a publicat informații potrivit cărora Florin Cîțu, actualul premier al României, ar fi fost chemat în judecată pe 21 iulie 2008, în Iowa, pentru o datorie de 6.698 dolari pe care nu ar fi achitat-o către Maryland National Bank.
CITEȘTE ȘI: Florin Cîțu, despre a doua chemare în judecată din SUA: Acel dosar a fost respins
Sursă foto: Inquam Photos / Ilona Andrei
Comentarii
[…] Prima reacție din UDMR în scandalul dosarelor deschise în SUA pe numele premierului: Sunt lucruri… apare prima dată în Main […]