Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


PSD, prima reacție după ce Liviu Dragnea a anunțat înființarea unui nou partid

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 20 septembrie 2021

Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat (PSD), a comentat luni, 20 august, anunțul făcut de fostul președinte PSD, Liviu Dragnea, potrivit căruia va fi înființat partidul „Alianța pentru Patrie”, la inițiativa lui Codrin Ștefănescu.

Nu e o idee nouă în PSD. Au mai fost încercări de a face şi alte formaţiuni politice, vă aduc aminte de alţi preşedinţi ai PSD care au avut aceleaşi încercări, aceleaşi demersuri. Sunt în zona neparlamentară. Bănuiesc că se va întâmpla acelaşi lucru, adică nu văd ce ar putea fi nou astfel încât acest demers să fie de o altfel de natură. Au mai fost încercări şi toate au avut exact acelaşi traseu”, a transmis Radu Oprea, întrebat cum vede PSD intenția lui Liviu Dragnea, în cadrul unei conferințe de presă, citat de News.ro.

Purtătorul de cuvânt al PSD i-a răspuns fostului președinte social-democrat, după ce acesta a acuzat că partidul este predat președintelui Klaus Iohannis și că s-ar afla sub influența serviciilor secrete.

Primul lucru pe care l-aş spune este faptul că am câştigat alegerile, aşa că suntem atât de predaţi către oricare altă instituţie încât le-am făcut în ciudă şi i-am bătut de i-am snopit, adică am câştigat alegerile şi promitem, noi cei de la PSD, că o să facem la fel şi data viitoare(…)De fiecare dată când se mai întâmplă ceva, cum ar fi un congres al PNL sau al USR PLUS şi se declanşează o criză politică, apar şi înspre PSD divese scenarii. Ne-am obişnuit cu ele, sunt aceleaşi dintotdeauna”, este răspunsul social-democraților, transmis de purtătorul de cuvânt al PSD.

Radu Oprea i-a mai transmis fostului lider PSD că social-democrații îi înțeleg suferința și că îi urează multă sănătate.

„Liviu Dragnea a fost preşedintele PSD. A trecut printr-o suferinţă, a fost într-o zonă pe care dumnealui a descris-o ca un iad”, a spus Radu Oprea.

Context

În primul interviu acordat de când a ieșit din închisoare, Liviu Dragnea a anunțat duminică, 19 septembrie, la Realitatea PLUS, înființarea partidului „Alianța pentru Patrie”.

Nu este un partid xenofob, anti-european, dar noi ca să putem spera că această țară să ajungă unde trebuie acest partid trebuie să facă un program de guvernare, care să se bazeze în primul rând pe folosirea resursei naturale, umane, de inteligență”, a declarat Liviu Dragnea, duminică seară, la Realitatea Plus.

Astfel, Dragnea ar intra în rând cu mai mulți foști lideri ai PSD care și-au făcut o altă formațiune politică după ce au ieșit din partid, printre care se numără Mircea Geoană, Victor Ponta, Gabriel Oprea, Marian Vanghelie sau Robert Negoiță.

După ce a efectuat 2 ani și 2 luni de închisoare din pedeapsa de 3 ani și 6 luni la care a fost condamnat în dosarul angajărilor fictive de la Protecția copilului Teleorman, Liviu Dragnea a fost eliberat condiționat din închisoare pe 15 iulie, printr-o decizie a Tribunalului Giurgiu.

Vreme de trei ani de la momentul executării integrale (adică de când „expiră” pedeapsa de trei ani și șase luni – în 2022), Liviu Dragnea nu are voie să fie ales în funcții publice, să conducă partide politice sau să dețină funcția de președinte al Consiliului Județean, pe care o ocupa la momentul faptelor pentru care a fost condamnat.

În schimb, fostul președinte PSD este vizat în alte două dosare penale instrumentate de Direcția Națională Anticorupție.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: ANALIZĂ | Ce poate și ce nu poate face Liviu Dragnea după eliberare. În ce stadiu sunt dosarele care îl așteaptă pe fostul șef PSD

Sursă foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW