Monday, February 26, 2024
Jurnalism corect


Prima reacție a protestatarului care obținut în instanță redeschiderea dosarului „10 august”: La doi ani noi nu sărbătorim că trăim într-o țară mai bună, noi sărbătorim că începem să anchetăm nenorocirea

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 16 aprilie 2021

După ce judecătorul Ciprian Ghiță de la Curtea de Apel București i-a admis solicitarea de redeschiderea a anchetei împotriva șefilor Jandarmeriei din 10 august 2018, Ioan Crăciuneanu a declarat pentru Mainnews.ro că nu este normal ca la mai bine de doi de la represiunea violentă cercetarea se află în stadiu incipient. 

„Decizia Curții de Apel București reprezintă o confirmare îndelung așteptată de toți protestatarii. Această decizie definitivă survine după prima ascultare de către o instanță românească a obiecțiilor mele față de preluarea nejustificată a dosarului ’10 august’ de către DIICOT. Mutarea de la parchetul general la DIICOT a generat din prima clipă stupefacția mea și a celor peste 700 de protestatari care au depus plângeri penale. DIICOT nu a avut absolut niciun motiv să preia dosarul pentru că, atunci când militari de carieră comit infracțiuni, ei sunt anchetați de parchetul militar”, a declarat Ioan Crăciuneanu pentru Mainnews.ro.

„La doi ani noi nu sărbătorim că trăim într-o țară mai bună, noi sărbătorim că începem să anchetăm nenorocirea”

Ioan Crăciuneanu consideră că sentința pronunțată vineri de instanță reprezintă doar o victorie de etapă, iar justiția ar trebui să-și facă treaba mult mai rapid.

„Așteptările mele nu sunt personale, acestea au o latură civică în spiritul patriotismului. Rezolvarea acestui dosar ar ajuta la stabilirea unui mediu mai bun în care să locuim cu toții – o țară din care să nu mai plece oamenii, un sistem în care poți să ai încredere că își face treaba corect indiferent de cine este anchetat. Suntem la peste doi ani de la protest, iar victoria noastră de etapă este redeschiderea dosarului. La doi ani noi nu sărbătorim că trăim într-o țară mai bună, noi sărbătorim că începem să anchetăm nenorocirea care s-a întâmplat acolo. Este inacceptabil să dureze atât de mult pentru orice sistem juridic. Inacceptabil ar fi fost și închiderea dosarului, așa cum a fost instrumentată în mod bizar de DIICOT. Chiar și dacă un dosar ajunge la o concluzie corectă, nu știu cui îi mai servește corectitudinea după foarte mulți ani. Consider că lucrurile trebuie să funcționeze mult mai rapid. Ca justiția să își recapete credibilitatea trebuie să ajungă la soluții de genul acesta, care sunt foarte evidente. Toată lumea a văzut ce s-a întâmplat acolo”, a mai afirmat Ioan Crăciuneanu.

Sursa foto: Inquam Photos / Alberto Grosescu

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW