Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Prima reacție a Ministerului Justiției, după ce România a fost condamnată de Curtea de Justiție a UE

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 17 iulie 2020 Etichete: , ,

Ministerul Justiției a realizat trecere cronologică în revistă a parcursului actului normativ prin care ar fi trebuit transpusă în legislație „Directiva privind prevenirea utilizării sistemului financiar în scopul spălării banilor sau finanțării terorismului”. Precizările instituției vin în contextul în care Curtea de Justiție a Uniunii Europene a condamnat România să plătească către Comisie 3.000.000 de euro pentru că nu a implementat complet și la timp această Directivă.

Potrivit ministerului de resort, Directiva trebuia transpusă în legislația națională a României până la data de 26 iunie 2017.

Cu toate acestea, abia la data de 31.05.2018, proiectul de „Lege pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor și finanţării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative” a fost aprobat de Guvern și a fost înaintat către Parlamentul pentru dezbatere în procedură de urgență.

Ministerul precizează că, proiectul de lege a fost adoptat, cu amendamente, de Senat, la 24.09.2018 și de către Camera Deputaților la data de 24.10.2018, iar după reexaminare, a fost adoptată de către Senat în data de 18.03.2019 și de către Camera Deputaților în data de 26.06.2019.

 

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW