Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Prima reacție a lui Dacian Cioloș după ce a fost desemnat pentru funcția de prim-ministru: Suntem gata să ne asumăm responsabilitatea guvernării

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 11 octombrie 2021

La scurt timp după ce a fost desemnat de președintele Klaus Iohannis pentru ocuparea funcției de prim-ministru, președintele USR, Dacian Cioloș, s-a declarat pregătit pentru formarea cabinetului.

„Președintele Klaus Iohannis mi-a cerut în această seară să formez un nou guvern. Este o onoare și o mare responsabilitate pentru care suntem pregătiți, așa cum am și anunțat încă de la plecarea USR din guvern. Suntem gata să ne asumăm responsabilitatea guvernării și să pornim negocierile cu celelalte partide.

Obiectivul nostru este să scoatem România din criză și pentru asta e nevoie de multă responsabilitate din partea tuturor forțelor politice. Vom avea o ședință de Birou Național pentru stabilirea echipei de negocieri și a mandatului de a forma cât mai rapid un guvern. Liniile principale sunt gestionarea pandemiei, explozia prețurilor la energie și reformele din PNRR”, a scris Dacian Cioloș, pe pagina sa de Facebook.

Deocamdată nu este clar cum va reuși USR să strângă majoritatea, în condițiile în care are doar 80 de parlamentari iar niciun dintre celelalte formațiuni parlamentare nu și-a declarat sprijinul pentru un astfel de cabinet.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW