Tuesday, February 27, 2024
Jurnalism corect


Prima reacție a judecătorului Cristi Danileț, după decizia excluderii sale din magistratură: Am descoperit nereguli majore

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 13 decembrie 2021

După ce Secția pentru judecători a Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât luni, 13 decembrie, excluderea sa din magistratură, într-o declarație acordată Mainnews.ro, judecătorul Cristi Danileț, a anunțat că va contesta decizia la Înalta Curte de Casație.

Cristi Danileț se consideră nevinovat și susține că a identificat mai multe nereguli cu privire la cercetarea sa disciplinară, pe care vrea să le detalieze în fața instanței supreme.

„O să fac recurs la Curtea Supremă. Aștept să văd motivarea. Eu am invocat mai multe nereguli legate de modul de efectuare a inspecției, nu știu cum s-a răspuns la ele. Interesant este că unii dintre membrii CSM au găsit că Inspecția a procedat cu încălcarea Legii. Am văzut că au emis opinie separată că s-a încălcat Legea în ceea ce privește efectuarea verificărilor prealabile și a repartizării aleatorii. Eu am descoperit niște nereguli majore. Sunt nereguli care s-au întâmplat la mai mulți judecători în ultimii ani și sunt atât de grave încât ar trebui o reformă totală a Inspecției Judiciare”, a declarat judecătorul Cristian Danileț, fost membru CSM, pentru Mainnews.ro.

Exclus pentru filmulețe publicate pe TikTok

Secția pentru judecători a CSM a decis, pe baza unei propuneri venite de la Inspecția Judiciară, excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileț, unul dintre magistrații care s-au opus modificărilor la „legile justiției”, instrumentate de PSD în perioada Dragnea.

Danieț a fost găsit vinovat de judecătorii din CSM pentru faptul că ar fi adus prejudicii de imagine profesiei de magistrat prin anumite videoclipuri postate de acesta pe Tik Tok, o rețea de socializare extrem de populară în rândul tinerilor.

În acele filmulețe, judecătorul apare când execută mișcări de karate sau diverse activități casnice, cum ar fi tunderea gardului viu.

Sursa foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW