Friday, April 12, 2024
Jurnalism corect


Prima misiune a pompierilor români în Franța VIDEO

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 13 august 2022

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a anunțat că 19 dintre cei 77 de pompieri militari români dislocați în Franța, cu 4 autospeciale de stingere, au derulat vineri prima misiune în zona Quartier Le Frayot, din Sud-Vestul Franței.

„Misiunile executate de către personalul modulului RO-GFFF-V au constat în limitarea propagării incendiului la clădirile de locuit, menținerea unei linii de protecție între frontul incendiului și zona neafectată, precum și lichidarea focarelor ascunse, pe o suprafață de aproximativ 2,5 km2.

Capacitatea de 10.000 l a mijloacelor tehnice utilizate a oferit eficiență sporită misiunilor, continuitate în intervenție și acoperirea în cele mai bune condiții a suprafeței afectate de incendii”, a transmis IGSU, vineri seara. Începând cu ora 21:10, tot personalul modulului a ajuns în baza de operații.

Tabăra pompierilor militari români a fost instalată în localitatea Hostens, departamentul Gironde, unde este și Punctul de Comandă al omologilor francezi, conform sursei citate.

Context

Franța se confruntă în aceste zile cu noi incendii masive de vegetație, iar președintele francez, Emmanuel Mcron, a anunțat în cursul zilei de joi, 11 august, că mai multe țări europene, printre care și România, îi vor ajuta pe pompierii din Hexagon să lupte cu flăcările.

Germania, Grecia, Polonia, România și Austria sunt țările care vor ajuta Franța să lupte cu incendiile de vegetație care au cuprins mai multe zone împădurite din țară.

Joi seară, 11 august, zeci de salvatori au plecat din România către Aeroportul din Bordeaux, fiind transportați cu două avioane militare C-17, după cum a anunțat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat.

Foto: IGSU

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW