Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Prima amânare la licitația pentru execuția lucrărilor la autostrada A7 Ploiești – Buzău

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 3 august 2021

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a prelungit de pe 4 august până pe 20 august termenul de depunere a ofertelor la licitația pentru execuția lucrărilor la cele trei loturi ale autostrăzii A7 Ploiești-Buzău, în lungime de 63,25 km.

Decizia de amânare a termenului limită de depunere a ofertelor a fost luat pentru ca angajații companiei de drumuri să răspundă la solicitările de clarificări primite de la constructorii interesați să participe la licitație.

Autostrada Ploiești-Buzău este împărțită în trei loturi:
1) Nod Dumbrava – Mizil: 21 km
2) Mizil – Pietroasele: 28,35 km
3) Pietroasele – Buzău: 13,9 km

Valoarea totala estimată a celor trei contracte este 4,29 – 5,06 miliarde lei fără TVA finanțarea urmând să fie asigurată din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Termenul de execuție este de 20 de luni pentru toate cele trei loturi iar garanția minimă este de 5 ani.

Sunt prevăzute șase noduri rutiere, 42 de poduri/pasaje/viaducte, patru parcări/spații de servicii și două centre de întreținere. De asemenea, vor fi realizate perdele forestiere de-a lungul întregii autostrăzi și stații de încărcare pentru vehicule electrice în spațiile de servicii.

Autostrada A7

Autostrada A7 va avea o lungime de aproximativ 320 km și este împărțită în patru tronsoane Ploiești-Buzău, Buzău-Focșani, Focșani-Bacău și Bacău-Pașcani. Autostrada ar urma să fie continuată cu alte două tronsoane, Pașcani-Suceava, Suceava-Siret, în lungime totală de aproximativ 100 km, aflate în prezent în faza de proiectare.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW