Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Prim-ministrul, întâlnire cu o delegație a Băncii Mondiale. Guvernul a fost felicitat pentru creșterea economică și Campania de vaccinare

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 12 iulie 2021

Guvernul a fost felicitat pentru creșterea economică prevăzută pentru anul 2021 și pentru Campania de vaccinare împotriva COVID-19, în cadrul unei întâlniri pe care Florin Cîțu a avut-o la Palatul Victoria cu o delegație a Băncii Mondiale. 

Delegația Băncii Mondiale a fost condusă de Anna Bjerde, vicepreședintele pentru Europa și Asia Centrală, potrivit unui comunicat transmis de Guvern.

Florin Cîțu a prezentat în cadrul întâlnirii reformele asumate de Guvern: „reforma pensiilor, asigurarea sustenabilității fiscale și echitate în sistemul de pensii, reforma salarizării în sistemul public – unde premierul a subliniat că trebuie întărită legătura dintre salarizare și performanță”.

Prim-ministrul a anunțat delegația Băncii Mondiale că ocupă poziția de ministru interimar al Finanțelor și a prezentat cele mai importante obiective ale sale: „reforma companiilor de stat, modernizarea administrației fiscale, e-Facturare, dar și Banca Națională de Dezvoltare”.

Prim-ministrul a mai precizat că prin proiectele din PNRR se va pune accent pe digitalizarea sectorului public, dar și pe economia verde. Totodată, premierul a apreciat sprijinul Băncii Mondiale pentru cele două proiecte din PNRR”, a precizat sursa citată.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *