Thursday, March 28, 2024
Jurnalism corect


Prim-ministrul Florin Cîțu: Vaccinarea împotriva coronavirus nu va fi obligatorie

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 15 februarie 2021

După speculațiile apărute în spațiul public privind obligativitatea vaccinării, prim-ministrul Florin Cîțu a dezmințit luni categoric această idee, precizând că documentul invocat reprezintă o copie a tuturor politicilor din domeniul sănătății elaborate în ultimii ani.

„Este o lege care este în Parlament de trei ani de zile, nu are nicio legătură cu campania de vaccinare pe care o avem acum. Este un proiect în Parlamentul României. Acel document este un copy-paste al politicilor din ultimii trei ani, deci nu are nicio legătură cu ce se întâmplă. (…) Nu s-a discutat. L-am văzut şi pe secretarul de stat Raed Arafat care a spus foarte clar şi o spun şi eu: campania de vaccinare împotriva coronavirus nu va fi obligatorie, nu se pune aşa ceva în discuţie”, a declarat Cîţu, la Parlament, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL, citat de Agerpres.

Mai multe instituții de presă, printre care Antena 3 și România TV, au promovat ideea, pe baza unui document al Ministerului Sănătății, că vaccinare împotriva COVID-19 va deveni obligatorie. De fapt, totul are la bază un proiect de lege privind vaccinare, inițiat în urmă cu 2 ani și modificat în Comisia de Sănătate din Camera Deputaților, care prevede amenzi pentru părinții care nu își vaccinează copiii.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW