Wednesday, September 28, 2022
Jurnalism corect


Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat că UE va evalua o companie românească pentru producerea de vaccin împotriva COVID-19

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 3 aprilie 2021

Prim-ministrul Florin Cîţu a transmis, sâmbătă, că țara noastră se află în proces de selecţie la nivel european pentru producerea de vaccinuri împotriva COVID-19, iar una dintre companiile va fi evaluată de grupul operativ al Comisiei Europene pentru etapa de dezvoltare a vaccinurilor împotriva COVID-19.

„Veşti bune pentru România! România este reprezentată de 9 companii şi două institute în cadrul grupului de lucru al Comisiei Europene pentru creşterea producţiei de vaccinuri împotriva COVID-19. Acestea participă în procesele de selecţie în vedere implementării a 4 faze strategice: producţie de vaccin, îmbuteliere, finisare, distribuire şi consumabile. Pentru producţia nanoparticulelor lipidice solide (folosite în vaccinurile ARNm – Pfizer- BioNtech şi Moderna ca vehicul de livrare), România este prezentă cu 11 participanţi în procesul de selecţie şi stăm, de departe, cel mai bine din Europa de Est: Bulgaria este prezentă doar cu 3 companii, Ungaria cu 3 şi Slovenia cu 1. Acest lucru confirmă că suntem în proces de selecţie pentru partea de producţie. Una dintre companii va fi evaluată de grupul operativ al Comisiei Europene pentru etapa de dezvoltare a vaccinurilor împotriva COVID-19”, a transmis Florin Cîţu, pe pagina sa de Facebook.

Vești bune pentru România!

România este reprezentată de 9 companii și două institute în cadrul grupului de lucru al…

Publicată de Florin Cîţu pe Sâmbătă, 3 aprilie 2021

 

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW