Saturday, February 24, 2024
Jurnalism corect


Prim-ministru Florin Cîțu: Vom face evaluarea miniștrilor cu mandatele pe masă

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 13 februarie 2021

Prim-ministrul Florin Cîțu le-a transmis miniștrilor că activitatea lor va fi evaluată la finalul primului semestru al anului, de concluziile acesteia depinzând rămânerea în funcție. 

Șeful executivului a insistat că trebuie creat spațiu bugetar pentru reformele cuprinse în programul de guvernare.

„Un buget alocă resursele disponibile prin taxe către sectoare din economie. Vreau să aloc mai multe resurse unde avem un randament mai mare pentru că doar așa putem să avem venituri mai mari la buget și să susținem cheltuieli sociale mai mari. În același timp, nu sunt de acord să mențin nenorocirile adoptate de PSD între 2017 și 2019. Pentru a crea spațiu pentru programul nostru trebuie să eliminăm acele nenorociri”, a declarat Florin Cîțu, într-o conferință de presă susținută la Palatul Victoria.

Cîțu susține că a întâlnit rezistență între membrii cabinetului în privința reducerii subvențiilor.

„Am văzut discuții în care au intrat și colegii mei din coaliție, membri ai acestui cabinet. Am fost surprins neplăcut că în discuții cu membrii din cabinet am văzut o susținere mai mare pentru subvenții decât pentru programele de investiții. Așa ceva nu accept. Am cerut un program de reformă pentru companiile de stat, dar nu a venit. O să-l introducem în legea bugetului”, a adăugat prim-ministrul.

După ce a primit solicitări de suplimentare a bugetului față de anul precedent de la aproape toate ministerele, Cîțu le-a transmis miniștrilor că le va evalua performanța în privința execuției bugetare la finalul primului semestru, de concluziile acesteia depinzând rămânerea în funcție.

„Toți miniștrii au vrut mai mulți bani. Inițial, au fost cereri cu 49 miliarde de lei în plus față de ce avem. Exact de îmi era frică. Avem în mare parte bugete mai mari pentru toate ministerele, dar acum vin și așteptările mele pentru miniștri. Este vorba de performanță și eficiență. Îi anunț pe această cale că la jumătatea anului vom face o evaluare în ceea ce privește execuția bugetară. Am văzut că au fost discuții în spațiul public, dacă vorbim de voturi în Parlament sau de demisii, vom discuta la jumătatea anului execuția bugetară cu mandatele pe masă”, a conchis prim-ministrul Florin Cîțu.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you can find 82391 additional Information to that Topic: mainnews.ro/prim-ministru-florin-citu-vom-face-evaluarea-ministrilor-cu-mandatele-pe-masa/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW