Friday, December 9, 2022
Jurnalism corect


Prezidenţialele tulbură coaliţia. ALDE prezintă un sondaj conform căruia Tăriceanu ar fi principalul contracandidat al lui Iohannis

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 12 iulie 2019 Etichete: , , ,

ALDE a publicat un sondaj în care Călin Popescu-Tăriceanu apare ca fiind principalul contracandidat al lui Klaus Iohannis în cursa pentru prezidențiale. Informaţia este prezentată după ce Viorica Dăncilă a anunţat că ar accepta să fie candidatul PSD.

Conform sondajului prezentat de ALDE, Klaus Iohannis ar obține 41% din voturile românilor, urmat fiind de Călin-Popescu Tăriceanu, cu 21%. Următorii pe listă sunt Laura Codruţa Kovesi cu 11%, Dan Barna cu 9%, Eugen Teodorovici cu 5%, Corina Crețu cu 4% și Klemen Hunor cu 2%.

Nu toți cei enumerați vor intra în cursa pentru președinția României.

PSD și  ALDE nu au hotărât încă dacă vor participa la alegeri printr-un candidat comun sau separat. Liderul ALDE și-a arătat însă disponibilitatea.

„Mi-am arătat această disponibilitate, colegii mei cunosc că am motivaţia necesară pentru a candida la următoarele alegeri, având în vedere că o viitoare candidatură comună din partea noastră şi a PSD ar avea şanse mai mari. Vom discuta după data de 20, pe baza sondajelor de opinie pe care şi noi le avem şi colegii din PSD le au în derulare. Vom hotărî întâi separat şi apoi, dacă va fi cazul, împreună, despre candidatura separată sau condiţiile optime de candidatură comună”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu pe 9 iulie.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW