Sunday, October 2, 2022
Jurnalism corect


Prețurile la medicamente, alimente de strictă necesitate, energie, gaze sau apă s-ar putea plafona pe perioada stării de urgență

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 14 aprilie 2020 Etichete: , , , , ,

Decretul prin care se prelungește pe o perioadă de 30 de zile starea de urgență prevede că se pot plafona prețurile la medicamente și aparatură medicală, la alimentele de strictă necesitate și la serviciile de utilitate publică, precum energie electrică și termică, gaze, alimentare cu apă, salubritate ori carburanți.

„Art. 19. – Pe durata stării de urgență se pot plafona prețurile la medicamente și aparatură medicală, la alimentele de strictă necesitate și la serviciile de utilitate publică (energie electrică și termică, gaze, alimentare cu apă, salubritate, carburanți etc.).

În situația în care se constată o scădere a prețurilor la energie electrică și gaze naturale, pe piețele regionale, Guvernul va lua măsurile necesare astfel încât aceste scăderi să se reflecte parțial sau integral în prețul final de la nivelul consumatorilor”, se arată în decret.

Totodată, Art. 31. prevede că „în cazul achiziției de medicamente de către unitățile sanitare pentru tratarea pacienților cu COVID-19, prețurile medicamentelor pot depăși prețurile maximale aprobate de Ministerul Sănătății”.

Textul integral al decretului poate fi citit AICI.

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

 

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW