Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Preţul spot al energiei a sărit de 3.000 de lei/MWh. Avarie la centrala Iernut

By news.ro , in Stirile zilei , at 23 august 2022

Preţul mediu al energiei electrice cu livrare în ziua de marţi a atins un nou record istoric, de peste 3.000 de lei/MWh, fiind cel de-al doilea preţ ca mărime pentru această zi din Europa, după cel din Ungaria. Pe lângă presiunea externă – preţuri de peste 610 euro/MWh fiind înregistrate şi pe alte pieţe regionale – o presiune suplimentară a fost pusă de oprirea accidentală a centralei Romgaz de la Iernut, în urma unei avarii, relevă date analizate de Profit.ro.

Preţul mediu al energiei cu livrare în ziua de miercuri de pe piaţa pentru ziua următoare, pe care se tranzacţionează un volum echivalent cu peste 50% din consumul intern, a fost stabilit la 3.008 lei/MWh (sau 616 euro/MWh).

Un nou record istoric a fost înregistrat şi în ceea ce priveşte preţul orar, de 3.880 lei/MWh, pentru intervalul orar 19-20, notează Profit.ro.

Duminică, s-a înregistrat o avarie la centrala Romgaz de la Iernut, cu o capacitate instalată de 200 MW. Explicaţia de pe site-ul operatorului de sistem Transelelctrica: “Declansare Iinie 220kV, punere la pământ în circuitele de curent continuu. Remediere defecţiuni circuite apă abur”. Centrala de la Iernut ar urma să fie repusă în funcţiune pe 29 august.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW