Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Prețul petrolului scade în ciuda atacului Israelului asupra Iranului

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 19 aprilie 2024 Etichete: , , , ,

Prețul petrolului a scăzut vineri, după ce prețurile au urcat anterior în urma informațiilor potrivit cărora Israelul a atacat Iranul, în timp ce temerile pieței privind o escaladare majoră a ostilităților în Orientul Mijlociu păreau să se atenueze, notează Reuters

După ce contractele de referință au urcat cu peste 3 dolari, prețul țițeiului Brent a scăzut cu 46 de cenți, sau 0,5%, la 86,65 de dolari pe baril. Cel mai activ contract, West Texas Intermediate din SUA, a scăzut cu 34 de cenți, sau 0,4%, la 82,39 dolari, informează Reuters.

Israelul a atacat vineri dimineață Iranul. Presa iraniană a raportat explozii, dar un oficial iranian a declarat pentru Reuters că acestea au fost provocare de sistemele de apărare aeriană. Presa de stat a declarat că trei drone deasupra orașului Isfahan au fost doborâte.

Teheranul a minimalizat incidentul, indicând că nu are planuri de represalii: un răspuns care pare să aibă scop evitarea unui alt război regional.

La sfârșitul săptămânii trecute, Iranul a lansat sute de drone și rachete ca represalii după un presupus atac israelian asupra complexului ambasadei sale din Siria.

Majoritatea dronelor și rachetelor au fost doborâte înainte de a ajunge pe teritoriul israelian, cu pagube și victime minime.Investitorii au urmărit îndeaproape reacția Israelului la atacurile cu drone iraniene din 13 aprilie.

Prima de risc geopolitic din prețul petrolului s-a diminuat în această săptămână pe baza percepției că orice represalii israeliene la atacul iranian vor fi moderate de presiunea internațională.

Sursă foto: Pixabay

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW