Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Preţul benzinei din SUA a depăşit 5 dolari pe galon pentru prima oară în istoria ţării

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 12 iunie 2022

Prețul mediu al benzinei din SUA a depășit, pentru prima dată în istoria țării, 5 dolari pe galon, potrivit datelor furnizate de AAA, prelungind astfel creșterea bruscă a costurilor carburanților, care determină creșterea inflației, relatează Reuters.

Site-ul AAA Gas Prices este un serviciu public al celei mai mari organizații din Statele Unite ale Americii care se ocupă de automobilism și este actualizat zilnic de Oil Price Information Service (OPIS) cu prețurile medii naționale, statale și locale pentru benzină și motorină.

Prețul ridicat al benzinei este o bătaie de cap pentru președintele Joe Biden și pentru democrații din Congres, care se luptă să își mențină majoritatea în Congresul, în contextul în care alegerile de la jumătatea mandatului vor avea loc în noiembrie.

Biden a acționat pe numeroase pârghii pentru a încerca să scadă prețurile, inclusiv eliberarea unui număr record de barili din rezervele strategice americane, derogări de la regulile de producție a benzinei de vară și îndemnul către principalele țări OPEC de a crește producția.

Cu toate acestea, prețurile carburanților au crescut în toată lumea, din cauza mai multor factori: cererea în creștere, sancțiunile impuse Rusiei – producător de petrol – după invazia în Ucraina, dar și reducerea capacității de rafinare.

Călătoriile pe șosele din SUA au rămas însă relativ puternice, cu doar câteva puncte procentuale sub nivelurile de dinaintea pandemiei, chiar și în timp ce prețurile au crescut. Totuși, economiștii se așteaptă ca cererea să înceapă să scadă dacă prețurile rămân peste 5 dolari pe baril pentru o perioadă susținută.

De altfel, președintele american Joe Biden a avertizat că inflația din SUA ar putea dura „o vreme”, după ce datele de vineri au arătat că presiunile asupra prețurilor, sensibile din punct de vedere politic, s-au accelerat în mod neașteptat în ultimele săptămâni.

„Vom trăi cu această inflație pentru o vreme”, a declarat Biden la un eveniment de strângere de fonduri al democraților în Beverly Hills. „Va scădea treptat, dar vom trăi cu ea o vreme”.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mainnews.ro/pretul-benzinei-din-sua-a-depasit-5-dolari-pe-galon-pentru-prima-oara-in-istoria-tarii/ […]

  • Самый полный список промокодов 1хБет на сегодня у нас на сайте. Все промокоды раздаются бесплатно: на ставку, при регистрации, бездепозитные промики. Обновляем каждые 5 часов. Обычно 1xBet промокод при регистрации предоставляет бонус на первый депозит и используется на этапе создания аккаунта в БК. Сумма вознаграждения достигает 100% от первого пополнения. Следующий тип — промокод 1 икс бет. Он позволяет заключать пари на спортивные события, либо пользоваться привилегиями в сфере азартных игр, доступных на сайте БК. Такой бонус предоставляется бесплатно в честь регистрации, Дня рождения или активности.

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *