Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


Presupusul autor al atacului armat din SUA, soldat cu 22 de morți, s-a sinucis

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 28 octombrie 2023 Etichete: , ,

Presupusul autor al celui mai sângeros atac armat din acest an în Statele Unite a fost găsit mort, probabil după ce s-a sinucis cu o armă de foc, au anunţat vineri autorităţile din statul Maine (nord-estul Statelor Unite), după o vânătoare de oameni intensă de două zile, relatează  France Presse, astăzi, 28 octombrie, citată de Agerpres.

„El este mort (…). Poliţia din statul Maine a localizat cadavrul”, a declarat guvernatoarea acestui stat, Janet Mills, despre presupus autor al atacului armat care a ucis miercuri 18 persoane, cu vârste cuprinse între 14 şi 76 de ani, în oraşul Lewinston.

Acest bărbat în vârstă de 40 de ani, pe nume Robert Card, un rezervist al armatei, pare să se fi sinucis cu o armă, potrivit lui Michael Sauschuck, responsabilul pentru siguranţa publică în Maine, meționează sursa citată.

Cadavrul a fost găsit vineri seara, 27 octombrie, la 19.45 lângă un râu din Lisbon Falls, un oraş situat la aproximativ cincisprezece kilometri de Lewinston.

Reamintim, cel puţin 22 persoane au fost ucise miercuri în schimburi de focuri de armă în Lewiston, Maine, nord-estul Statelor Unite, a declarat consilierul municipal Robert McCarthy pentru CNN într-un interviu telefonic. Atacatorul, identificat drept Robert Card, este un instructor de arme de foc instruit de armată şi a fost internat recent într-un centru de sănătate mintală, potrivit Poliţiei.

„Forţele de ordine încearcă să îl localizeze pe Robert Card 4/4/1983 în ceea ce priveşte împuşcăturile în masă de la Schemengees Bar şi Sparetime Recreation din această seară. Card ar trebui să fie considerat înarmat şi periculos. Vă rugăm să contactaţi forţele de ordine dacă aveţi cunoştinţă de locul unde se află acesta”, este comunicatul Poliţiei.

Sursă foto: Reuters 

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW