Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Presiunea publică a funcționat. Autoritatea Aeronautică renunță la Iphone 15

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 26 septembrie 2023 Etichete: , ,

După ce pe rețelele de socializare s-a stârnit revoltă iar presa a relatat cazul, Autoritatea Aeronautică Civilă a renunțat la a mai achiziționat șase telefoane Iphone 15, model abia lansat de compania Apple. 

În ultimii ani a devenit aproape o tradiție ca bugetarii români să-și achiziționeze din bani publici telefoane mobile de ultimă generație, tablete sau laptopuri cu specificații de tip gaming, fără a avea explicații plauzibile.

Cu toate că liderii de la guvern proclamă în declarațiile publice strângerea curelei în ceea ce privește cheltuielile publice, asta în timp ce cresc taxele și introduc noi biruri, există în continuare angajați în instituțiile statului care nici nu vor să audă de așa ceva.

Acesta este și cazul celor de la Autoritatea Aeronautică Civilă. Aceștia comandaseră deja șase telefoane Iphone 15, cu memorie de 512 mb, cu toate că astfel de modele nu au ajuns deocamdată să fie livrate și în România. Prețul unui astfel de telefon de ultimă generație este de aproape 5.700 lei, ceea ce înseamnă că în total instituția va plăti aproape 34.200 lei. De asemenea, Autoritatea a cumpărat și un Samsung S23, pentru care va plăti aproape 5.000 lei. Cazul a fost adus în atenție pe pagina de Facebook „Banii noștri”, acolo unde de regulă sunt relatate achizițiile dubioase ale instituțiilor publice.

După ce controversata achiziție a stârnit revoltă în rândul opiniei publice, instituția a decis să renunțe la a mai cumpără respectivele dispozitive.

Autoritatea Aeronautică Civilă Română este o regie autonomă care îndeplinește sarcini de reglementare și supraveghere a siguranței în managementul traficului aerian.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW