Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Președinția va lansa un raport privind limitarea schimbărilor climatice în România

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 7 septembrie 2022 Etichete: ,

Administrația Prezidențială va lansat joi, 8 septembrie, în cadrul unui eveniment care va fi găzduit la Palatul Cotroceni, un raport privind limitarea schimbărilor climatice și a impactului lor asupra României. 

Documentul a fost realizat de un grup de lucru format din experți români din țară și din străinătate, înființat la inițiativa președintelui Klaus Iohannis.

„Studiile științifice și fenomenele meteo atipice care se manifestă din ce în ce mai des – valuri de căldură extremă, secetă istorică și incendii de vegetație în perioada recentă – indică accelerarea încălzirii globale cu implicații negative tangibile și incontestabile asupra țării noastre.

Abordarea adecvată a tranziției climatice are ca efecte atât asigurarea unui mediu sănătos și prevenirea unor fenomene meteo extreme și a unor dezastre naturale asociate, cât și accesul extins la energie nepoluantă, crearea de locuri de muncă și creșterea economică verde”, au transmis reprezentanții președinției.

Lansarea în dezbatere publică a Raportului pentru o perioadă de o lună de zile presupune centralizarea punctelor de vedere transmise în scris la adresa de e-mail clima@presidency.ro, precum și o serie de întâlniri cu entități interesate de domeniul schimbărilor climatice, reprezentanți ai mediului academic și de cercetare, ai mediului de business și ai ONG-urilor.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *