Tuesday, August 16, 2022
Jurnalism corect


Președintele USR: Mesajul PNL referitor la desfiinţarea SIIJ şi abrogarea recursului compensatoriu, a fost „echivoc”

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 30 noiembrie 2019 Etichete: , , , , , ,

Dan Barna se așteaptă ca liberalii să onoreze acordul semnat cu Alianța în ceea ce privește desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie şi abrogarea recursului compensatoriu.

Liderul USR spune că mesajul PNL referitor la aceste două teme importante din justiției a fost „echivoc”, menționând că sunt „puncte explicit menţionate în acordul politic” pe care premierul s-a anagajt să le onoreze.

„Am văzut mesajul, cumva echivoc, venit dinspre PNL, am reiterat acest punct, sunt două puncte explicit menţionate în acordul politic ( desfiinţarea SIIJ şi recursul compensatoriu – n.r) semnat cu premierul Orban în momentul susţinerii pentru învestirea Guvernului, şi ne aşteptăm să se facă paşi reali pentru rezolvarea acestor probleme”, a spus Dan Barna, după şedinţa Comitetului Politic al USR.

Întrebat despre declrațiile recente ale ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, cum că desfiinţarea SIIJ nu se va realiza prin asumarea răspunderii sau OUG, Dan Barna a spus că „rămâne o cale parlamentară şi în egală măsură, în acordul nostru politic, acelea sunt priotităţi pe care aştept ca premierul să le onoreze”.

Dan Barna spune că nu contează felul în care Secția Specială va fi desființată, ci obiectivul în sine.

„Nu am insistat şi asta şi în momentul semnării, nu am condiţionat, sunt trei modalităţi, parlamentară, asumare de răspundere şi OUG, premierul a anunţat că are, la un moment dat, în vedere, o asumare de răspundere pe mai multe subiecte, ar putea să fie şi acestea, dar sunt elemente care sunt în acordul politic. I-am pus în vedere că aşteptăm rezultate în această direcţie, a spus că are în vedere, nu am condiţionat calea, printr-un instrument sau altul. Pentru noi sunt obiective care trebuie realizate, nu e atât de important mecanismul”, a adăugat Dan Barna.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW