Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


Președintele Uniunii Africane, către Vladimir Putin: Țările noastre sunt victime din punct de vedere economic ale invaziei

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 3 iunie 2022

Președintele Senegalului și a Uniunii Africane, Macky Sall, i-a transmis vineri, 3 iunie, președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, că Africa este o victimă din punct de vedere economic a războiului din Ucraina, notează The Guardian.

Macky Sall i-a spus lui Vladimir Putin că ar trebui să conștientizeze că țările africane, „chiar dacă sunt departe de teatrul de război, sunt victime din punct de vedere economic” ale conflictului.

Orice are legătură cu alimentele, grânele și îngrășămintele” nu trebuie inclus în pachetele de sancțiuni adoptate de Occident la adresa Federației Ruse, a mai spus președintele Uniunii Africane.

Sall a adăugat că, din cauza sancțiunilor, continentul african „nu mai are acces la grâne din Federația Rusă și îngrășăminte”, cruciale pentru agricultura „precară” a Africii.

Deși Vladimir Putin nu s-a referit la livrările de grâne din Rusia, liderul de la Kremlin a spus că țara pe care o conduce a fost întotdeauna „de partea Africii”.

Președintele rus l-a primit pe Sall la reședința sa de la Marea Neagră din Soci.

Sursă foto: Kremlin.ru

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW