Sunday, August 14, 2022
Jurnalism corect


Președintele Ungariei a sosit în România / Prima întrevedere, cu vicepremierul Kelemen Hunor

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 20 mai 2022

Novak Katalin, președintele Ungariei, proaspăt instalată în funcție, a sosit joi, 19 mai, în România, într-o vizită privată de câteva zile, al cărui program nu este cunoscut în totalitate. 

Șefa statului maghiar a aterizat, la bordul unei aeronave a Forțelor Aeriene din Ungaria, pe Aeroportul Avram Iancu din Cluj Napoca, unde a fost întâmpinată de Vakar Istvan, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj.

Întrevedere cu Kelemen Hunor

Vineri, 20 mai, Novak Katalin s-a văzut cu președintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor.

„Astăzi m-am întâlnit cu Kelemen Hunor. În calitate de președinte al Ungariei, consider că este de datoria mea să-i reprezint pe toți maghiarii. Nu contează dacă cineva locuiește în interiorul țării sau peste hotare, ungurii sunt unguri, punct”, a scris Katalin Novak, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit liderului UDMR, discuțiile s-au axat pe probleme comunității maghiare.

„Am vorbit despre provocările comunității maghiare și despre posibile soluții. Pentru noi este foarte important ca relația dintre cele două țări să fie puternică și este important ca aceasta să fie construită pe încredere. Este important să gândim soluții bazate pe interes comun, atât al maghiarilor din Transilvania, respectiv al României și Ungariei”, a afirmat Kelemen Hunor, în urma întrevederii.

Potrivit Biroului de Presă al Eparhiei Reformate din Ardeal, citat de Transilvania Reporter, vineri, președintele Ungariei va asista la o slujbă de resfințire a bisericii reformate din comuna Lopadea Nouă, iar în cursul zilei de sâmbătă, Novak Katalin va susține un discurs cu prilejul dezvelirii statuii principelui transilvanean Gabor Bethlen, în centrul fostei capitale a Transilvaniei. Evenimentele au loc și cu prilejul împlinirii a 400 de ani de la înființarea Colegiului Reformat, ctitorit de fostul principe al Transilvaniei.

Potrivit unor surse citate de aceeași publicație, Novák Katalin, ar urma să aibă o întrevedere și cu președintele Klaus Iohannis, în cursul zilei de sâmbătă, la București.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW