Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskiy, va susține astăzi un discurs în Parlamentul României

By Matthew Garvey , in Politic Război în Ucraina Stirile zilei , at 4 aprilie 2022

Volodymyr Zelenskiy, președintele Ucrainei, va susține, luni, începând cu ora 19:00, un discurs în plenul Parlamentului României, a anunțat președintele Senatului, Florin Cîțu.

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu, liderul Camerei Deputaților, a criticat decizia liberalilor de a anunțat discursul pe rețelele sociale, menționând și că e necesar ca un astfel de eveniment să fie organizat pe cale diplomatică.

Până (…) când avem Birou Permanent Reunit aștept ori o solicitarea din partea Ambasadei (n.r. Ucrainei în România) din acest discurs ori o informare din partea Ministerului de Externe. Așa se lucrează într-un stat democratic”, a declarat, luni, Marcel Ciolacu.

Președintele PSD susține că „este vorba de o diferență de abordare a unui moment atât de important”, dar a precizat la rândul lui că discursul ar urma să aibă loc luni.

Replica lui Florin Cîțu nu a întârziat să apară, acesta menționând că a depus o solicitare în acest sens la Biroul Permanent Reunit al Parlamentului.

Data și ora discursului au fost confirmate de Ambasada Ucrainei în România.

Context

Președintele Senatului, Florin Cîțu, a anunțat miercuri, 30 martie, că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va susține un discurs în Parlamentul României.

Am avut o discuție importantă cu premierul Ucrainei, Denis Şmihal. Președintele Zelenski va susține un discurs în Parlamentul României. Ca președinte al Senatului României, voi aranja ca acest lucru să se întâmple săptămâna viitoare. Ucraina are tot sprijinul meu. Mulțumesc, Denis!”, a scris președintele Senatului pe contul său de Twitter miercuri, 30 martie.

Ulterior, data exactă a fost avansată pe Facebook și de deputatul PNL Pavel Popescu.

Lupta ucrainenilor nu este doar a lor. Este o luptă pentru libertate și pentru toate statele și popoarele care iubesc pacea. Așteptăm cu nerăbdare intervenția Președintelui Zelenskyy, care se va adresa Parlamentul României luni seara, săptămâna viitoare”, a scris acesta, pe 31 martie, pe contul său de Facebook.

Sursă foto: Facebook/ Володимир Зеленський

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW