Tuesday, February 7, 2023
Jurnalism corect


Președintele Ucrainei: Teroarea constantă împotriva populației reprezintă refuzul evident al Rusiei pentru negocieri

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 10 octombrie 2022 Etichete: , , , , ,

Volodîmîr Zelenski, președintele Ucrainei, a transmis, în mesajul adresat populației în noaptea de duminică spre luni, 10 octombrie, un nou apel către Occident de a declara Federația Rusă drept stat terorist și catalogat ultimele atacuri soldate cu victime drept un refuz evident al Moscovei de a purta negocieri de pace.

Astăzi vreau să adresez acest apel celor din lume care sunt supuși manipulărilor rusești cu privire la presupusele negocieri. Despre faptul că se presupune că doar negocierile pot pune capăt acestui brutal război terorist rusesc. Statul terorist vrea pace? Evident nu. O dovedește în fiecare zi și în fiecare noapte”, a declarat Volodîmîr Zelenski.

Președintele ucrainean a menționat atacul de duminică asupra orașului Zaporojie, soldat cu 14 civili uciși. Între timp, în dimineața zilei de 10 octombrie, Federația Rusă a lansat atacuri aeriene asupra capitalei Kiev și a altor 7 orașe ucrainene. Detalii aici.

„Majoritatea absolută sunt legate de infrastructura civilă a statului nostru, de oameni civili. Când cineva vrea să negocieze, nu o face. Și când cineva este terorist, face exact asta. Ajută cu adevărat negocierile la învingerea terorii? Acum toată lumea trebuie să răspundă sincer la această întrebare”, a adăugat președintele Ucrainei.

Liderul de la Kiev a menționat că libertatea va pierde în momentul în care „teroarea rămâne nepedepsită”.

Este exact ceea ce își dorește Rusia. Pentru aceasta are nevoie de toată această teroare – de la lovituri cu rachete până la crize globale provocate de un stat terorist(…)Ucraina va câștiga acest război. Ne putem elibera întregul pământ și putem pune la punct un stat terorist. Rusia trebuie pedepsită pentru teroare. Numai asta garantează că confruntarea nu va crește la o scară și mai mare și nu se va răspândi în alte țări.

Dar pentru aceasta trebuie să păstrăm unitatea maximă – unitatea tuturor oamenilor din lume care prețuiesc pacea, respectă dreptul la viață pentru toată lumea și sunt suficient de sinceri pentru a admite: teroarea constantă împotriva populației civile reprezintă refuzul evident al Rusiei negocieri”, se mai arată în mesajul transmis de Volodîmîr Zelenski.

Sursă foto: Președinția Ucrainei/ president.gov.ua

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW