Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a trimis parlamentului spre ratificare protocolul de aderare a Suediei la NATO

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 23 octombrie 2023

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a supus în mod oficial parlamentului spre ratificare protocolul de aderare a Suediei la NATO a anunțat președinția de la Ankara luni, 23 octombrie, conform Reuters. Această mișcare a fost salutată de Stockholm, deoarece deschide calea pentru aderarea Suediei la alianță. 

Erdogan a făcut plăcută surpriza aliaților săi NATO la o summit în iulie, promițând să trimită legislația la parlament când acesta se va redeschide la 1 octombrie, după ce anterior ridicase obiecții cu privire la presupusa ascundere de către Suedia a unor indivizi pe care Turcia îi consideră membri ai grupurilor teroriste.

Cu toate acestea, de când parlamentul s-a redeschis, oficialii turci au repetat de mai multe ori că Stockholm trebuie să ia măsuri mai concrete pentru a combate mișcarea miliției Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), considerată o organizație teroristă de către Turcia, Uniunea Europeană și Statele Unite.

Luni, propunerea de aprobare a aderării Suediei la NATO a făcut în cele din urmă un pas înainte.

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că așteaptă cu nerăbdare un „vot rapid” în parlamentul turc și să îi ureze Suediei bun venit ca aliat „foarte curând”.

Foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW