Sunday, December 10, 2023
Jurnalism corect


Președintele: Trebuie să evităm să risipim energia / Ce a spus despre o posibilă criză alimentară

By news.ro , in Politic Stirile zilei , at 21 septembrie 2022 Etichete: , ,

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi seară, la New York, că lucrurile sunt destul de simple, trebuie să evităm să risipim energia în această perioadă, dar preşedintele susţine că nu se va întâmpla ca românii să stea în frig şi nici ”nu li se va stinge lumina”. Șeful statului a mai dat asigurări că România nu se va confrunta cu o criză a alimentelor, chiar dacă vor exista creşteri de preţuri la unele produse

Cred că a face economie într-o vreme în care criza energetică este evidentă (…) lucrurile sunt destul de simple, trebuie să evităm să risipim energia”, a declarat, marţi seară, la New York, preşedintele Klaus Iohannis.

Întrebat cum face el însuşi economie, preşedintele a precizat că locuinţa poate să fie mai rece, dacă nu este nimeni acasă, se poate stinge lumina în încăperile în care nu se stă şi pot fi scoase din priză aparatele care nu se folosesc.

Nu ne dorim şi nu se va întâmpla ca românii să stea în frig, cum nu se va întâmpla să li se stingă lumina, cum se spune, dar este un lucru natural, foarte potrivit, bun, etic, corect, un semn de solidaritate, să facem economii rezonabile fiecare acolo unde putem”, adăugat preşedintele.

Potrivit preşedintelui, românii nu trebuie să aibă semne de întrebare în legătură cu disponibilitatea unor alimente.

Pentru români nu trebuie să apară semne de întrebare, nu vom avea în România o criză alimentară, nu vom raţionaliza alimentele, dar Guvernul va trebui să se străduie foarte mult pentru a ţine preţurile la un nivel pe care românii şi-l pot permite”, a mai transmis preşedintele.

Sursă foto: Presidency

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW