Tuesday, February 7, 2023
Jurnalism corect


Președintele Transelectrica a fost revocat din funcție/Decizia, luată de Consiliul de Supraveghere pentru a proteja imaginea societății

By Andreea Traicu , in Fara categorie Stirile zilei , at 19 septembrie 2019 Etichete: ,

Preşedintele directoratului Transelectrica, Marius Dănuţ Caraşol, a fost revocat din funcţie. Asta după ce, în spațiul public au apărut informații potrivit cărora Carașol ar fi trecut în CV informații false. În locul lui a fost numită Claudia-Gina Anastase.

”Consiliul de Supraveghere al Companiei, din preocupare pentru imaginea societăţii, a decis, având în vedere informaţiile difuzate în presă în ultimele 24 de ore, referitoare la autenticitatea studiilor preşedintelui Directoratului CNTEE Transelectrica SA, revocarea domnului Marius-Dănuţ Caraşol, din calitatea de membru al Directoratului, respectiv preşedinte al Directoratului. Începând cu data de 19 septembrie 2019, în calitatea de preşedinte al Directoratului a fost numită doamna Claudia-Gina Anastase. Consiliul de Supraveghere al CNTEE Transelectrica SA tratează cu responsabilitate şi respect importanţa guvernanţei corporative în administrarea societăţii, precum şi imaginea companiei în relaţia cu investitorii şi partenerii”, se precizează în comunicatul Transelectrica.

CONTEXT

Joi, Parchetul General s-a autosesizat și verifică informațiile potrivit cărora președintele Transelectrica, Marius Dănuț Carașol, și-ar fi falsificat CV-ul. Procurorii vor să vadă dacă sunt fapte penale. În urma informațiilor apărute în spațiul public, ei vor să verifice dacă acesta a mințit atunci când a declarat că a absolvit cursurile facultății Electrotehnica, din cadrul Universității Politehnica București.

În urmă cu două zile, Consiliul de Supraveghere al Transelectrica i-a solicitat președintelui instituției, Marius Dănuț Carașol, toate documentele care să ateste studiile efectuate. Asta după ce, în presă, au apărut informații potrivit cărora președintele Transelectrica și-ar fi falsificat CV-ul. În Biografia de pe site-ul Transelectrica, Dănuț Carașol precizează că a absolvit Facultatea de Electrotehnica, în anul 2005.

Potrivit Edupedu.ro, preşedintele Transelectrica, Marius Dănuţ Caraşol, ar fi urmat cursurile universităţii, a repetat doi ani de facultate, dar nu a mai absolvit-o. Sursa citată menţionează că diploma lui Marius Dănuţ Caraşol ar fi falsă.

Foto: e-nergia.ro

 

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW