Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


Președintele Senatului, mesaj pentru miniștrii PSD: Anumiți colegi din coaliție vor să puncteze electoral și să nu discute în interiorul coaliției

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 1 septembrie 2022

Liberalii sunt vizibili deranjați de anunțul făcut în ziua precedentă de ministrul Muncii, Marius Budăi, referitor la propunerile social-democraților de creștere a veniturilor. Președintele Senatului, Alina Gorghiu, le-a transmis joi, 1 septembrie, miniștrilor PSD să-l informeze pe Nicolae Ciucă înainte de a lansa propuneri în spațiul public.

Din păcate, l-am tot auzit pe domnul ministru al Muncii mărind de 10, 20 de ori pensiile și salariile din gură, dar nevorbind despre reforme pe care ministerul trebuie să le facă”, a declarat președintele Senatului, la Parlament.

Alina Gorghiu a precizat că liberalii sunt „hotărâți să meargă mai departe în ciuda faptului că anumiți colegi din coaliție vor să puncteze electoral și să nu discute în interiorul coaliției”.

Cea mai sănătoasă, corectă, loială atitudine și constructivă este ca orice propunere pe care un ministru sau altul o are să nu se facă în spațiul public înainte de a fi informat prim-ministrul”, a adăugat Gorghiu.

Și premierul s-a referit, miercuri, la propunerile PSD, anunțate în spațiul public de ministrul Muncii. Nicolae Ciucă a precizat că i-a permis lui Budăi să participe la lucrările social-democraților, dar că nu a fost informat de propunerile social-democraților.

Ca atare, toate chestiunile le vom clarifica și vom avea o abordare la nivelul guvernului, așa cum am avut și până în acest moment. Este vorba de responsabilitate, este vorba de ceea ce oamenii așteaptă de la noi, să știe că Guvernul este în măsură să ia decizii reale, și nu vorbe. Contează ce facem, nu ce vorbim”, a punctat Nicolae Ciucă.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW