Tuesday, October 19, 2021
Jurnalism corect


Președintele Senatului, întâlnire cu vicepreședintele Comisiei Europene: România trebuie să adere la Spațiul Schengen cât mai curând

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 17 iunie 2021

Anca Dragu, președintele Senatului, și Radu Mihail, liderul grupului parlamentar al USR PLUS din Senat, s-au întâlnit joi cu vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis.

Aderarea României la Spațiul Schengen, Planul Național de Redresare și Reziliență, legislația din domeniul achizițiilor publice și drepturile muncitorilor mobili au fost principalele teme abordate în cadrul discuțiilor, potrivit unui comunicat transmis de USR PLUS.

România trebuie să adere la Spațiul Schengen cât mai curând. De asemenea, este necesară simplificarea legislației în domeniul achizițiilor publice pentru a facilita realizarea proiectelor asumate prin PNRR”, a declarat președintele Senatului.

CITEȘTE ȘI: Comisia Europeană propune extinderea Spațiului Schengen cu România, Bulgaria, Croația și Cipru / Când ar urma să fie implementată noua strategie

În cadrul discuțiilor s-a mai punctat că libertatea de mișcare este o valoare fundamentală aflată la baza proiectului european, „element ce se reflectă prin creșterea gradului de mobilitate a forței de muncă în statele membre ale UE, în special dinspre România”, a precizat sursa citată.

Problematica muncitorilor transfrontalieri – și în mod special a lucrătorilor sezonieri – este un subiect esențial pentru România”, susține senatorul USR PLUS, Radu Mihail.

Alianța USR PLUS arată că vicepreședintele Valdis Dombrovskis i-a asigurat pe parlamentarii români că subiectul muncitorilor transfrontalieri este prioritar pentru Pilonul european al drepturilor sociale.

Săptămâna viitoare, Comisia Europeană va veni cu o nouă propunere ce vizează drepturile muncitorilor transfrontalieri, un subiect prioritar pentru Diaspora ce urmează a fi urmărit îndeaproape”, transmite USR PLUS.

CITEȘTE ȘI: Anca Dragu, după întâlnirea cu președintele Parlamentului European: Toți cetățenii UE trebuie să beneficieze de acces necondiționat de vize în SUA

Sursă foto: Inquam Photos/George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW