Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Președintele României, mesaj către PSD: Nu am sprijin pentru ieșiri populiste și afirmații de televizor / Ce a spus despre criza prețurilor la energie

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 29 iunie 2022

Președintele Klaus Iohannis i-a avertizat miercuri, 29 iunie, pe social-democrați că nu sprijină „ieșiri populiste și afirmații de televizor”, în condițiile în care „trăim vremuri grele”, iar criza generată de creșterea prețurilor la energie nu „se va ameliora peste noapte”. Șeful statului a precizat că discuțiile legate de modificarea Codului fiscal nu mai sunt „oportune” și menționat că susține abordarea Guernului.

Din partea mea există susținere pentru cota unică, pentru Guvern, care poate să calculeze până unde se poate întinde cu subvenții și cu sprijinul pentru cetățenii vulnerabili când vine vorba de energie. Nu am sprijin pentru ieșiri populiste și afirmații de televizor, cum că se va face totul să fie extraordinar de bine. Trăim vremuri grele, situația nu se va ameliora peste noapte. Abordarea Guvernului, sobră și bazată pe calcule concrete, va avea susținerea mea”, a declarat Klaus Iohannis, înaintea Summitului NATO de la Madrid.

Șeful statului a precizat că discuțiile legate de modificarea Codului fiscal, printre care se numără măsuri dezbătute de coaliție, precum creșterea unor taxe, sau cele legate de introducerea unor plafonări nu mai sunt „oportune”.

Legea spune că trebuie lămurite până la 1 iulie pentru anul viitor. Discuțiile s-au terminat, ce a anunțat premierul Ciucă și ce a calculat Guvernul mi se pare posibil și de bun simț”, a precizat șeful statului.

Președintele a acuzat Federația Rusă că a „pregătit minuțios” criza energetică, în momentul în care planifica invazia Ucrainei.

Furnizorii sunt conștienți că este de făcut o afacere bănoasă, rezultatul este că toate prețurile au crescut semnificativ. Vor crește în continuare. Aceste lucruri ne vor afecta pe termen mai lung, este inevitabil ca aceste materii prime să devină mai scumpe, până când găsim rute alternative, furnizori alternativi, căi de aprovizionare viabile care vor duce la o stabilizare a prețului. Dacă vom avea o scădere a prețului la energie, este discutată de teoreticieni. În practică, lucrurile sunt scumpe și vor rămâne scumpe”, a fost analiza președintelui.

Sursă foto: Administrația Prezidențială

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Information here on that Topic: mainnews.ro/presedintele-romaniei-mesaj-catre-psd-nu-am-sprijin-pentru-iesiri-populiste-si-afirmatii-de-televizor-ce-a-spus-despre-criza-preturilor-la-energie/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More here to that Topic: mainnews.ro/presedintele-romaniei-mesaj-catre-psd-nu-am-sprijin-pentru-iesiri-populiste-si-afirmatii-de-televizor-ce-a-spus-despre-criza-preturilor-la-energie/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW